Москаль поставив ультиматум і пішов у "безстрокову" відпустку

Москаль поставив ультиматум і пішов у "безстрокову" відпустку

Фото: УНІАН

Очільник ОДА вимагає повернути головного митника Закарпаття. 

Глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль поставив центральній владі вимогу повернути на посаду головного митника Закарпаття Володимира Колеснікова і оголосив про відпустку на невизначений термін.

Про це повідомляє його прес-служба.

Москаль вимагає припинити розглядати Закарпаття як полігон для політичних торгів.

"Повідомляю, що із 7 травня йду у відпустку і повернуся на посаду тільки тоді, коли на посаду начальника Закарпатської митниці повернуть Колеснікова, і коли в Києві перестануть розглядати Закарпаття, як полігон для політичних торгів і експериментів", - йдеться у повідомленні.

На думку Москаля, із подачі окремих центральних структур у регіоні намагаються відновити тіньові схеми та системну контрабанду тютюну.

Також, за словами глави області Колеснікова знімають із посади через політичні торги із прем'єром Володимиром Гройсманом за збереження Романа Насірова на посаді очільника ДФС. 

"Сьогодні Колеснікова знімають із посади начальника Закарпатської митниці не за роботу, а за політичні торги між народним депутатом України Хомутинником, його "правою рукою" Скоробагачем і прем'єр-міністром України Гройсманом. Ціна питання – збереження на посаді голови ДФС Романа Насірова, контроль над Закарпатською митницею і розстановка тут своїх керівних кадрів, а також контроль над Закарпатською областю. Це своєрідна плата за підтримку кандидатури Гройсмана у Верховній Раді на посаду прем'єр-міністра, а також за подальші позитивні голосування за урядові законопроекти", - додають у Москаля. 

Нагадаємо, сьогодні, 6 травня, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль направив звернення до прем'єр-міністра України Володимиру Гройсману із закликом передати президенту Петру Порошенку подання про його звільнення.

Відповідне рішення Москаль прийняв у зв'язку з неузгодженою з ним зміною начальника Закарпатської митниці, яка, на його думку, була зроблена в інтересах "сигаретної мафії", що займається контрабандою тютюнових виробів в країни ЄС.

Гройсман, своєю чергою, пообіцяв звернутися до СБУ і НАБУ з вимогою перевірити наведені Москалем дані про контрабанду і заявив, що не подаватиме подання про відставку глави ОДА. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація