Москаль розповів про бунт "Беркута" у Сімферополі і блокування доріг до Криму

Москаль розповів про бунт "Беркута" у Сімферополі і блокування доріг до Криму

У захопленні Ради Криму нібито брали участь беркутівці / Фото: Reuters

Беркутівці могли брати участь у захопленні Ради АРК. 

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль заявив про те, що бійці розформованого спецпідрозділу "Беркут" нібито брали участь у захопленні Верховної Ради Криму.

На думку Москаля, беркутівці перекрили дві дороги до Криму і тепер до автономії можна дістатися лише морем.

"Сьогодні вранці бійці севастопольського "Беркуту", до якого примкнули бійці інших територіальних підрозділів, заблокували два в'їзди в Крим — пост Чонгар та проїзд через м.Армянськ. В'їхати в автономію іншими сухопутними шляхами неможливо, тільки морем. Таким чином Крим повністю заблокований", - йдеться в повідомленні Москаля, яке оприлюднила його прес-служба.

За повідомленням депутата, Раду Криму захопили близько 100 осіб, які мають в своєму арсеналі найсучаснішу зброю, та наголосив на тому, що серед них можуть бути і бійці розформованого "Беркута".

"За моєю інформацією, більшість із озброєних осіб — кримчани, крім того, там можуть бути й бійці розформованого "Беркуту", котрі дуже добре розбираються в тактиці ведення бойових дій. Озброєна група може протриматися всередині більше, ніж знаменитий будинок Павлова в Сталінграді", - вважає Москаль.

Також, на його думку, нападники вимагатимуть у голови ВР Криму Володимира Константинова написати заяву про складення повноважень, а після цього оберуть нового главу парламенту з числа проросійськи налаштованих активістів.

Нагадаємо, раніше Рада Криму вирішила провести референдум щодо статусу автономії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація