Москаль розповів, звідки була викрадена "чорна бухгалтерія" Партії регіонів

Москаль розповів, звідки була викрадена "чорна бухгалтерія" Партії регіонів

Геннадій Москаль / Фото: УНІАН

Він нагадав про підпал офісу Партії регіонів під час Революції гідності.

Очільник Закарпатської області Геннадій Москаль заявляє, що списки отримувачів грошей із "чорної каси" Партії регіонів були викрадені під час підпалу центрального офісу Партії регіонів на вул. Липській у Києві 18 лютого 2014 року. Підпал був інспірований Службою безпеки України, йдеться в повідомленні на його сайті.

"Я був членом Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування злочинів під час Революції Гідності і розглядав цей підпал, як один із епізодів. Офіс Партії регіонів на Липській належав нардепу від ПР Григорію Смітюху, котрий тоді мав конфлікт із керівництвом партії, тому його майно не було шкода принести "в жертву". До речі, Смітюх так само схилявся до версії, що підпал був інспірований тодішньою владною верхівкою," - розповів Москаль.

За його словами, підпалом спецслужби хотіли продемонструвати суспільству крайній екстремізм протестувальників і дати привід Януковчиу вжити щодо них жорстких заходів.

"Однак на той час, 18 лютого, ситуація в країні вже не контролювалася Адміністрацією Президента. Підпал влаштували зсередини працівники СБУ або їх агентура, а вже після цього до партійного офісу збіглися протестувальники", - додав глава Закарпатської ОДА.

Він зазначив, що під час пожежі загинули двоє людей.

"У метушні, що виникла, з офісу викрали гроші, цінні речі та "амбарну книгу" Партії регіонів, яка знаходилася в СБУ. А тепер її вирішили таким чином легалізувати. До речі, кримінальна справа з підпалу офісу ПР по сьогодні так і не розслідувана до кінця, палії не встановлені й не притягнуті до кримінальної відповідальності", - заявив Москаль.

Раніше ЗМІ оприлюднили частину так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів - "амбарну книгу витрат Партії регіонів". У документі можна побачити кому, скільки та за які саме послуги платила партія у 2012 році. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація