МЗС РФ побачило в загибелі Грабовського посилення тоталітарної тенденції в Україні

МЗС РФ побачило в загибелі Грабовського посилення тоталітарної тенденції в Україні

Фото: УНІАН

У Росії відреагували на загибель адвоката ГРУвця.

Сьогодні, 25 березня, в МЗС РФ у зв'язку зі смертю в Україні адвоката російського ГРУвця Олександра Александрова Юрія Грабовського заявили, що "залякування і фізичне знищення незгодних говорить про посилення в Україні тоталітарних тенденцій".

"Перехід знову до залякування та фізичного знищення незгодних, а тепер вже і адвокатів, свідчить про посилення в Україні антидемократичних, тоталітарних тенденцій, які ніяк не вкладаються в європейські норми моралі і права, про що так люблять говорити в Києві", — повідомили МЗС Росії.

Про зникнення Юрія Грабовського стало відомо 5 березня. Поліція повідомила, що розпочала пошук зниклого. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ. Він 5 березня виїхав в Одесу і зупинився в готелі "Аркадія", звідки повинен був виїхати 7 березня. Чоловік не забрав з готелю свої речі, а телефон був вимкнений. 

20 березня військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що правоохоронці затримали підозрюваного в організації зникнення адвоката. За словами Матіоса, операцію щодо зникнення Грабовського спланували "колишні українці" і спецслужби РФ. Це робилося "для створення картинки" на завершальній стадії судового розгляду справи щодо російських ГРУвців.

Сьогодні стало відомо, що тіло Грабовського знайшли під Жашковом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація