МЗС Росії назвало ім'я другого підозрюваного в організації "теракту" в Криму

МЗС Росії назвало ім'я другого підозрюваного в організації "теракту" в Криму

Фото: Голос Америки

У МЗС не уточнили, громадянином якої країни він є.

Фото: Голос Америки
У справі про "українських диверсантів" у Криму затриманий Захтей Андрій Романович.

Про це йдеться в повідомленні МЗС Росії.

У МЗС не уточнили, громадянином якої країни є Захтей.

Нагадаємо, що раніше називалося ім'я лише одного підозрюваного — українця Євгена Панова.

Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, а також у загибелі двох російських силовиків.

7 серпня у російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілці на адміністративному кордоні з Кримом. За словами "прикордонників" на кримському боці, саме через цю інформацію кордон закрили у обидві сторони, почали встановлювати блокпости і підняли у небо вертольоти.

ФСБ також заявили, що в результаті проведених оперативно-розшукових заходів в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ було виявлено групу диверсантів.

Крім того, у ФСБ заявляють, що в ніч на 8 серпня спецпідрозділами Міністерства оборони України нібито було скоєно ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силові підрозділи ФСБ Росії і взаємодіючих відомств.

Пізніше ФСБ РФ опублікувала в Мережі кадри з "українським розвідником", нібито затриманого в Криму у складі "диверсійної групи". За даними російської спецслужби, саме він є одним із організаторів майбутніх терактів.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв про сценарії, які Кремль може реалізувати в напрямку України. Голова Ради нацбезпеки повідомляв, що є всі підстави підозрювати масштабний наступ російських військ.

Росія посилює силові заходи у Криму і починає полювання на українців

Росія посилює силові заходи у Криму і починає полювання на українців

Повʼязані теми:

Наступна публікація