МЗС Туреччини засудило "маски-шоу" на кримськотатарському каналі

МЗС Туреччини засудило "маски-шоу" на кримськотатарському каналі

Туреччина засудила обшук ФСБ кримського каналу АТR / Фото: facebook.com/maidanpresscenter

Туреччина пообіцяла захищати права кримських татарів.

У МЗС Туреччини обурилися через обшук російських ФСБшників телеканалу ATR у Криму і назвали тиск силовиків неприпустимим і таким, що порушує свободу друку.

Про це йдеться у заяві, яку вже опублікувало міністерство, пишуть "Крим.Реалії".

"Безперешкодне, без тиску і залякування, продовження мовлення АТR - єдиного телевізійного каналу, розрахованого на кримських татар, є основним правом на свободу отримання інформації нашим спорідненим народом, який є корінним у Криму. Туреччина буде продовжувати захищати права споріднених кримських татар, які завжди відстоювали свої погляди демократичними шляхами, на всіх платформах і уважно стежити за їхнім становищем", - йдеться, зокрема, у документі.

Нагадаємо, у понеділок, 26 січня, російські силовики влаштували "маски-шоу" на телеканалі ATR у Сімферополі. ФСБшники закрили людей у будівлі, вимкнули аналоговий сигнал та вилучили архів із відеоматеріалами подій на початку 2014 року, зокрема, масштабного мітингу під стінами кримського парламенту 26 лютого між прихильниками відокремлення Криму і тими, хто виступав за єдність Україна, переважна більшість з яких - кримські татари.

Повʼязані теми:

Наступна публікація