МЗС вимагає, щоб РФ звільнила українського "шпигуна"

МЗС вимагає, щоб РФ звільнила українського "шпигуна"

Фото: facebook.com/UkraineMFA

Виговський був незаконно затриманий в Криму в 2014 році і звинувачений в шпигунстві.

МЗС України висловило протест у зв'язку з відмовою Верховного суду РФ в задоволенні апеляції захисту українця Валентина Виговського, якого незаконно засудили до 11 років колонії суворого режиму.

Про це йдеться в заяві МЗС.

МЗС України вимагає скасувати вирок та негайно звільнити українця і повернути його додому.

Нагадаємо, що Виговський був незаконно затриманий в Криму в 2014 році і звинувачений в шпигунстві.

Судові слухання у його справі проходили у закритому режимі", У МЗС переконані, що судовий процес над Виговським є політизованим.

Нагадаємо, що українського кінорежисера, сценариста та активіста Євромайдану Олега Сенцова російська ФСБ затримала у ніч проти 11 травня 2014 року у Сімферополі та звинуватила у підготовці терактів у Криму. Зокрема, Сенцову закидають керівництво диверсійно-терористичною групою "Правого сектора", яка начебто здійснила 14 і 18 квітня 2014 року підпали штабів "Російської громади Криму" і "Єдиної Росії" в Сімферополі, а також готувала в кримській столиці вибухи біля пам'ятника Леніну і Вічного вогню.

25 серпня Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії строгого режиму. Своєю чергою, Кольченка засудили до 10 років. Під час зачитування вироку українці заспівали державний гімн України. 24 листопада 2015 року Верховний суд РФ ухвалив залишити вирок українському режисерові Олегу Сенцову та українському активісту Олександру Кольченку без змін.

Повʼязані теми:

Наступна публікація