МЗС висунуло претензії Чехії через реєстрацію "представництва ДНР"

МЗС висунуло претензії Чехії через реєстрацію "представництва ДНР"

Фото: vk.com/Сводки от ополчения Новороссии

Дипломати підтвердили існування такої організації в європейській країні.

Міністерство закордонних справ передало ноту протесту до Чехії у зв'язку з реєстрацією в цій країні так званого "представницького центру ДНР". Як повідомляє прес-служба дипломатичного відомства, офіційно отримано підтвердженням інформації про здійснення місцевими органами влади такої реєстрації в чеському місті Острава.

Київ вимагає від Праги переглянути реєстрацію терористичної організації, оскільки це суперечить міжнародному праву та двостороннім угодам. "Зважаючи на офіційну позицію Чеської Республіки, яка незмінно і послідовно підтримує територіальну цілісність і суверенітет України, очікуємо на адекватні дії наших партнерів уже найближчим часом", - сподіваються українські дипломати.

Крім того, у МЗС передали інформацію "про діяльність окремих громадян Чеської Республіки, їхні спроби легалізувати терористичну організацію до правоохоронних органів України для надання належної правової оцінки та застосування механізмів двосторонньої правової допомоги між Україною та Чехією".

Як уже повідомлялося, громадянка Чехії Нела Ліскова хоче відкрити "представницький центр ДНР", а себе проголошує "почесним консулом" цього сепаратистського угруповання. Острава є найбільшим індустріальним містом Чехії і знаходиться в регіоні, відомому вугільними копальнями та важкою індустрією. Острава є містом-побратимом Донецька.

Експерти розповіли нові подробиці розслідувань співпраці українських медіа із "ДНР"

Експерти розповіли нові подробиці розслідувань співпраці українських медіа із "ДНР"

Повʼязані теми:

Наступна публікація