На честь Савченко назвали гору в Гімалаях

На честь Савченко назвали гору в Гімалаях

Фото: Reuters

Гімалаї — дуже велика і молода гірська система, і там дуже багато безіменних вершин.

На честь українського військовослужбовця, депутата Верховної Ради Надії Савченко названа одна з гірських вершин Гімалаїв.

Про це розповів спортивний журналіст Валентин Щербачов.

У минулому році він назвав гору на честь героїв України, а зараз непальська влада видала офіційний сертифікат про те, що інша вершина називається Надія. Щербачов пояснив, що Гімалаї — дуже велика і молода гірська система, і там дуже багато безіменних вершин.

Нагадаємо, що українську льотчицю Надію Савченко після 708 днів полону повернули на Батьківщину. Президентський борт приземлився в аеропорту "Бориспіль" 25 травня вдень. Колишню полонянку РФ, яка вийшла з літака босоніж, зустрічала юрба журналістів і політики. Зокрема, з величезним букетом, від якого Савченко відмовилася, прибула Юлія Тимошенко.

До речі, родичам льотчиці – її сестрі та матері – ніхто не повідомив точного часу прибуття Надії. Вони були змушені їхати до аеродрому своїм ходом. Після зустрічі з журналістами і гнівною промови на адресу нетактовних працівників пера, Савченко поїхала до Адміністрації Президента.

Там льотчиця подякувала військовим і українцям за те, що повернулася. Крім того, жінка вибачилася перед побратимами за те, що досі жива. Президент України, у свою чергу, за силу волі і жертовність Савченко вручив орден "Золота Зірка".

Надія Савченко порівняла парламентські засідання з базаром

Надія Савченко порівняла парламентські засідання з базаром

Повʼязані теми:

Наступна публікація