На кордоні сестру Савченко протягом шести годин вмовляли вийти із машини для допиту

На кордоні сестру Савченко протягом шести годин вмовляли вийти із машини для допиту

Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

За годину після приїзду консулів їй повернули паспорт.

На українсько-російському кордоні сестра Надії Савченко Віра пробула шість годин, - про це інформує кореспондент ТСН.

Протягом цього часу її намагались вмовити вийти з машини та проїхати до поліцейського відділку для допиту. За годину після приїзду консулів їй повернули паспорт.

Нагадаємо, що сестрі Надії Савченко повернули паспорт, але із Росії не випустили. Після багатогодинного очікування дипмашина із Вірою поїхала в українське консульство в Ростові-на-Дону.

Зауважимо, що Віру Савченко можуть допитати, але в присутності адвоката.

Нагадаємо, 27 квітня після відвідин сестри Надії у новочеркаській в'язниці Віру Савченко не випустили з Росії.

"Затримали на кордоні, хочуть арештувати. Консул зі мною, сижу в його машині з дипномерами, інакше вже була б заарештована", - розповіла Віра.

Прикордонники кажуть, що виконують наказ влади, яка оголосила Віру у федеральний розшук через порушену проти неї майже півроку тому кримінальну справу. Молодшій Савченко закидають неповагу до чеченського суду, де вона побувала як громадський захисник українських політв'язнів Миколи Карп'юка та Станіслава Клиха.

Нагадаємо, що 22 березня російський суд ухвалив рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. 4 квітня Савченко остаточно відмовилася оскаржувати вирок російського суду, а російські медики заявили, що стан здоров'я ув'язненої дозволяє її етапувати.

Надія Савченко розглядається як єдиний варіант обміну на затриманих російських спецпризначенців Алєксандра Алєксандрова і Євгєнія Єрофєєва. Зазначимо, що російські військові визнані винними у вчиненні низки кримінальних злочинів на території України. Їх засуджено до 14 років із конфіскацією майна.

 

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Віру Савченко після відвідин сестри не випустили з Росії

Віру Савченко після відвідин сестри не випустили з Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація