На кордоні з Росією ходять чутки про диверсантів, які потрапляють в Україну по Десні

На кордоні з Росією ходять чутки про диверсантів, які потрапляють в Україну по Десні

Диверсанти можуть сплавлятися в Україну по Десні / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Кажуть, що водний шлях дозволяє уникнути блокпостів військових.

У Сумській та Чернігівській областях ходять чутки, що російські диверсанти перетинають кордон з Україною по Десні. Офіційно силовики таку інформацію не підтверджують, проте фахівці та місцеві мешканці впевнені, що це цілком можливо, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Чутки про диверсантів, які сплавляються по Десні, з'явилися у найпівнічнішому місті країни - Новгород-Сіверському. Водний шлях, мовляв, дозволяє уникнути блокпостів військових. 

Про ці чутки у курсі і місцева активістка Ірина Гусак. Вона каже, що інформація про диверсантів, які сплавляються по воді, була і на іншому боці області - у селищі Ріпки, що межує з Білоруссю. Про це пані Ірині розповів знайомий, колишній розвідник, який нещодавно повернувся з АТО.

"Каже, я побачив там на березі сліди, як рюкзак ставили, як ласти. Я, каже, у СБУ заявив. Було шестеро людей", - розповіла пані Гусак.

Російські диверсанти можуть пробиратись в Україну по Десні

Російські диверсанти можуть пробиратись в Україну по Десні

Офіційного підтвердження ці розмови не мають, бо у силових відомствах затримані не числяться. Місцеві таксисти, які за поголосом могли підвозити чужаків, кажуть, що замовлень у бік Харківщини не мали. Проте, не виключено, що підзаробити на війні хтось з місцевих і міг. У тому ж, що сплавитись з Росії в Україну можна, тут переконані.

"Ви хочете дізнатися, чи можна там сплавитися, чи ні? Можна, це 100% гарантія, і малоймовірно, що хтось помітить. Я служив там", - розповів місцевий мешканець Андрій, який 17 років служив у прикордонних військах.

Місцеві прикордонники, у свою чергу, запевняють, що повз них по Десні не проскочить навіть щур.

Як повідомлялося раніше, днями СБУ затримала диверсантів, які хотіли створити Одеську народну республіку

Повʼязані теми:

Наступна публікація