На місці Савченко може опинитися кожна українська жінка – американський експерт

На місці Савченко може опинитися кожна українська жінка – американський експерт

У США хочуть всерйоз взятися за визволення Савченко / Фото: Reuters

У США сподіваються, що їхній "список Савченко" налякає Кремль і українку відпустять на волю.

У Вашингтоні продовжують готувати власний санкційний "список Савченко". Наразі американські законодавці його формують і збирають підписи на його підтримку, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Це серйозна ініціатива з боку Конгресу. Вони хочуть різкої та рішучої відповіді. Я ще не знаю, хто в цьому списку, але знаю, що він дуже серйозний і від нього слід сподіватися на дуже серйозні й справжні наслідки. І я сподіваюся, що він підштовхне мешканців Кремля до звільнення Савченко", - заявив колишній посол США в Україні Джон Гербст.

"Для мене загадка, навіщо Путін робить це. Ми ж розуміємо, що ув'язненням Надії він фактично намагаєтся принизити Україну, він тицяє її ув'язнення в обличчя за те, що вона так просто не здалася, за те, що не вдалося так швидко, як йому б хотілося, окупувати Україну. Це очевидна загроза – кожна українська жінка може опинитися на місці Савченко, кожен чоловік чи хлопчик – на місці тих українців, яких утримують і катують у Грозному", - заявив один із провідних політичних експертів США по ситуації на сході України Філіп Карбер.

Офіційний Вашингтон поки що не відреагував на вирок Надії Савченко

Офіційний Вашингтон поки що не відреагував на вирок Надії Савченко

22 березня російський суд ухвалив рішення засудити українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення. Надію визнали винною за трьома статтями: за "вбивство" присудили 18 років, за "замах на вбивство" мирних громадян – 4 роки і штраф за "незаконний перетин кордону". Таким чином у сукупності Росія хоче, аби Надія відсиділа 22 роки у тюрмі і сплатила 30 тисяч рублів штрафу.

Президент України Петро Порошенко прокоментував вирок російського суду та заявив про готовність обміняти Савченко на затриманих на Луганщині співробітників ГРУ. Судовий процес у Росії глава держави назвав "ганебним судилищем" і наголосив, що Україна ніколи не визнає вироку.

Водночас адвокат Ілля Новиков повідомив, що Генеральна прокуратура України готує підозру трьом суддям суду міста Донецьк у Ростовській області.

Кореспондент ТСН Наталка Пісня

Повʼязані теми:

Наступна публікація