На нараді в Порошенка домовилися про голосування за відставку Яценюка та зміни в Конституцію

На нараді в Порошенка домовилися про голосування за відставку Яценюка та зміни в Конституцію

У Раді невдовзі слухатимуть звіт уряду / Фото: УНІАН

Питання довіри до уряду та його керівника буде винесене на розгляд парламенту.

Переформатування уряду та доля парламентської більшості – такі теми обговорювалися президентом Петром Порошенком із лідерами парламентських фракцій на Банковій. Учасники розмови також торкнулися питань змін до Конституції, які мають бути проголосовані в парламенті, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Лідер фракції "Самопоміч" заявив Олег Березюк, що його політична сила не підтримає поправки в закон про регламент, котрі дозволяють приймати зміни до Конституції на наступній сесії.

"Батьківщина" ж готова підтримати направлення до Конституційного суду України законопроекту про внесення змін до Основного закону в частині правосуддя. Про це заявив присутній на зустрічі нардеп Андрій Кожемякін. Він додав, що його партія за особливий статус Донбасу не голосуватиме.

Глава фракції "Народний фронт" Максим Бурбак розповів, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зажадав від парламентарів визначитися з довірою до уряду.

"Прозвучало категорична вимога – прем'єр-міністр, звертаючись до фракцій коаліції, щоб вони нарешті визначилися, чи працюють вони в реальній коаліції, чи вони разом з "Опоблоком" перебувають в опозиції", - сказав Бурбак.

"Якщо не буде 226 голосів – то давайте працювати плідно в коаліції", - сказав Бурбак, додавши, що учасники зборів погодилися створити робочу групу з доопрацювання коаліційної угоди.

Як уже повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відзвітує про роботу уряду перед Верховною Радою 16 лютого. Рішення про це було прийнято на засіданні голів фракцій за участю президента і прем'єра.

Перед тим лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко закликав членів Кабміну відзвітувати у парламенті до 5 лютого. За словами представника пропрезидентської політсили, його ініціативу підтримують представники інших партій у парламенті.

Раніше у фракції "Самопоміч" почали вимагати переписати коаліційну угоду та сформувати новий уряд. Лідер фракції Олег Березюк наголосив, що апогеєм порушення всіх правил публічного управління була розробка і прийняття бюджету країни. 

Крім того, ВО "Батьківщина" вимагатиме відставки усього Кабінету міністрів на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Кореспондент ТСН Олександр Шилко

На Банковій обговорюють переформатування уряду

На Банковій обговорюють переформатування уряду

Повʼязані теми:

Наступна публікація