На підприємстві Григоришина у Сумах відбуваються обшуки – ЗМІ

На підприємстві Григоришина у Сумах відбуваються обшуки – ЗМІ

На підприємстві Григоришина у Сумах відбуваються обшуки – ЗМІ

На підприємстві Григоришина проходять обшуки. / Фото: УНІАН

Обшуки відбуваються в рамках кримінальної справи про несплату податків.

На Сумському машинобудівному науково-виробничому об'єднанні ім. Фрунзе, яке пов'язують з російським олігархом Костянтином Григоришиним, проходять обшуки.

Про це повідомляє "Обозреватель" з посиланням на джерела в галузі.

Начальник головного слідчого управління фінансових розслідувань ГФС України Вадим Мельник факт обшуків виданню підтвердив.

Він зазначив, що обшуки проходять в рамках кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків низки підприємств, які афілійовані з Костянтином Григоришиним.

Мельник додав, що обшуки проводяться на підставі рішення Шевченківського районного суду. За його словами, кримінальне провадження відкрито на підставі заяви народного депутата України від "Народного фронту" Антона Геращенка.

"Депутат заявив про кримінальні правопорушення: ухилення від сплати податків, виведення коштів в офшори під виглядом агентських угод, а також продаж товарів, виготовлених низкою підприємств, на експорт за заниженими цінами", – сказав Мельник.

Згідно з заявою Геращенка, ці операції здійснювалися ПАТ "СМНВО ім. Фрунзе" та ПАТ "Запоріжтрансформатор". Мова йде про суму в 70 млн доларів.

Нагадаємо, глава МВС Арсен Аваков 19 листопада 2015 року заявив про справи щодо Григоришина. Через місяць він уточнив, що справи не в підслідності МВС та стосуються фінансових порушень Сумського НВО імені Фрунзе і "Укренерго".

У січні Аваков попросив розібратися, чи не було на користь бізнесмена Костянтина Григоришина з боку національної компанії "Укренерго" протекціонізму.

Сам Григоришин стверджує, що кримінальні справи проти нього в Україні не відкривалися. Звинувачення Авакова у бізнесмена пояснили "результативною критикою і розкриттям корупційних схем чинного уряду, які веде Григоришин".

Повʼязані теми:

Наступна публікація