На прикладі Іловайська ми прекрасно показали, що росіян можна бити – комбат "Дніпро-1"

На прикладі Іловайська ми прекрасно показали, що росіян можна бити – комбат "Дніпро-1"

Комбат "Дніпро-1" розповів правду про "іловайську трагедію"

Юрій Береза переконаний, що винні у трагедії мають подати у відставку.

Мінстр оборони, начальник Генштабу і керівник сектору "Д" не надали інформацію президенту України про реальну ситуацію під Іловайськом.

Про це в ефірі ТСН. Тиждень на прямому включенні з Дніпропетровська заявив комбат "Дніпро-1" Юрій Береза, який днями зробив сенсаційну заяву, що "Іловайський котел" мав стати братською могилою для  добровольчих батальйонів. 

"В мене залишилися питання до міністра оборони, начальника Генштабу і керівника сектору "Д" генерала Литвина: чому генерал Литвин, коли його війська побігли, не доповів начальнику Генштабу. Питання до начальника Генштабу - де ваше розвідувальне управління, де і як вони працювали під Іловайськом? І чи віддає міністр оборони собі звіт, що військові частини залишили від Савур-Могили до Новоазовська свої позиції, і чому він не доповів про це президенту?", - запитав комбат "Дніпро-1".

На думку Берези, якщо зараз не будуть зроблені відповідні висновки стосовно "Іловайської трагедії", і ніхто з генералів не подасть у відставку, то "в нашій країні немає майбутнього".

Командир батальйону «Дніпро-1» розповів правду про «Іловайський котел»

Командир батальйону «Дніпро-1» розповів правду про «Іловайський котел»

Береза також наголосив, що на прикладі Іловайська українські бійці показали, що росіян можна бити.

"Ми прекрасно показали на прикладі Іловайська, що росіян можна бити. Ми розбили не одну, а три колони спільно зі ЗСУ. І тільки ми почали надавати збройний опір, росіяни одразу ж побігли. Ці дії є підтвердженням того, що починаючи від кордону всі частини сектору "Д" просто бігли, підхопивши вірус паніки, який не дав їм, можливо, зупинитися, розгорнути бойові порядки і зустріти ворога обличчям до обличчя", - вважає Береза.

Як вже раніше повідомялося, ГПУ відкрила кримінальну справу через загибель бійців в "Іловайському котлі".

Повʼязані теми:

Наступна публікація