На роботу системи е-декларацій впливають мережеві атаки - Держспецзв'язку

На роботу системи е-декларацій впливають мережеві атаки - Держспецзв'язку

Фото: УНІАН

Наразі вживаються всі заходи, щоб нейтралізувати мережеві атаки на портал.

На доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб на сайті НАЗК впливають мережеві атаки.

Про це під час позачергового засідання Національного агентства з питань запобігання корупції повідомив заступник директора департаменту Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) Юрій Циплинський, передає УНІАН.

"Це мережеві атаки, які... можна вважати такими, що впливають на роботу системи, на мережеве обладнання", - зазначив він.

Циплинський також наголосив, що наразі вживаються заходи, щоб нейтралізувати мережеві атаки на портал. Проте, за його словами, зарано говорити, що ці атаки повністю нейтралізовані.

"Сказати, що вони нейтралізовані - ні. Але принаймні вживаються усі заходи щодо надійного забезпечення функціонування цього реєстру", - сказав він.

Представник Держспецзв'язку погодився та додав, що мережеві атаки все ще продовжуються: "На жаль, це так".

Нагадаємо, з 1 вересня 2016 року електронні декларації впродовж 60 днів повинні подати чиновники, які обіймають відповідальні та особливо відповідальні посади: президент і прем'єр-міністр з радниками та помічниками, члени Кабінету міністрів, заступники міністрів, члени Антимонопольного комітету, голови Фонду держмайна та НБУ, їхні заступники, народні депутати, державні службовці категорій "А" та "Б", судді, прокурори і слідчі, керівники, заступники керівників державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, військові посадові особи вищого офіцерського складу.

Зазначимо, що електронні декларації вже заповнили голова Верховної Ради Андрій Парубій, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, мер Харкова Геннадій Кернес, нардеп від фракції "Батьківщина" Надія Савченко, голова Національного банку України Валерія Гонтарева та інші чиновники.

Повʼязані теми:

Наступна публікація