На саміті лідери ЄС обговорять "другий ступінь" санкцій проти Росії

На саміті лідери ЄС обговорять "другий ступінь" санкцій проти Росії

Лідери ЄС обговорять подальші санкцій проти Росії / Фото: East News

Мова піде також про допомогу Україні, щоб забезпечити стабільний розвиток країни.

На саміті Євросоюзу глави держав і урядів країн ЄС обговорять "другий ступінь" санкцій проти Росії.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у четвер, 20 березня, після прибуття на саміт ЄС у Брюсселі.

"Ми обговоримо санкції. Це буде розширення заходів у відповідності з так званим "другим ступенем" (триступеневого плану, прийнятого на попередньому саміті, - ред.): розширення списку для заборони на видачу віз і заморожування рахунків. І ми повинні дуже чітко заявити, що у разі подальшої ескалації введемо економічні санкції", - зазначила Меркель.

Вона наголосила, що про широкі економічні санкції проти Росії мова поки не йде, але ЄС повинен розширити персональні санкції щодо російських осіб і організацій, причетних до приєднання Криму, про що раніше заявив президент Франції Франсуа Олланд.

"Ми ще раз абсолютно ясно дамо зрозуміти, що приєднання Криму суперечить всім міжнародним договорам, і узгодимо свою реакцію", - сказала Меркель.

Також канцлер Німеччини зазначила, що головний пріоритет, який розглядає на цій стадії Євросоюз, - це переговори. Також дуже важливо, щоб в Україну швидше прибула місія спостерігачів ОБСЄ.

Мова піде також про допомогу Україні, щоб забезпечити стабільний розвиток країни і допомогти українцям у спокійній і стабільній обстановці провести президентські вибори, зазначила Меркель.

"Ми ще ясно заявимо, що нам важливо, щоб український уряд забезпечив однакове ставлення до всіх громадян України, незалежно від національності та місця проживання. Про це ми будемо говорити з прем'єром Яценюком, особливо завтра (21 березня, - ред.) з нагоди підписання політичної частини угоди про асоціацію між ЄС і Україною", - зазначила канцлер ФРН.

Як повідомлялося раніше, Обама вводить економічні санкції проти Росії. Відповідний указ президент підписав 20 березня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація