На саміті НАТО Україні нададуть допомогу від союзників – Столтенберг

На саміті НАТО Україні нададуть допомогу від союзників – Столтенберг

Фото: Reuters

Буде погоджено "широкий пакет" заходів.

На саміті НАТО, що відбудеться у Варшаві 8-9 липня, Україні нададуть політичну та практичну допомогу. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі.

Також Столтенберг зазначив, що очікує від президента України Петра Порошенка останню інформацію про розвиток подій у державі, передає УНІАН.

"НАТО та союзники підтвердять свою непохитну політичну підтримку Україні, її територіальної цілісності та суверенітету. Ми також підтвердимо нашу сильну підтримку повному виконанню Мінських домовленостей", - зауважив Столтенберг.

Крім того, генсек констатував багаточисельні порушення режиму припинення вогню на Донбасі та повідомив, що вчергове пролунає заклик дотримуватись режиму тиші та надати спостерігачам можливість працювати на сході України.

Столтенберг анонсував, що буде погоджено "широкий пакет" політичної та практичної допомоги.

"Ми вже надаємо практичну підтримку Україні через різні трастові фонди, охоплюючи такі сфери, як контроль, логістика, кібербезпека. Ми також додамо нові проекти для різної діяльності трастових фондів - проекти, які пов'язані з гібридною війною, вибуховими пристроями та стратегічною комунікацією. Ми надамо політичну підтримку і також збільшимо нашу практичну підтримку", - наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, Петро Порошенко анонсував, що Україна та НАТО узгодять комплексний пакет допомоги від Альянсу на Варшавському саміті НАТО. За його словами, цей документ спрямований на зміцнення оборони України за допомогою більш потужних структур безпеки.

Раніше генеральний секретар організації Йенс Столтенберг заявив, що на саміті НАТО у Варшаві будуть прийняті переломні рішення у питанні присутності сил Північноатлантичного альянсу у Східній Європі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація