На саміті ЄС обговорять результати референдуму в Нідерландах щодо України - ЗМІ

На саміті ЄС обговорять результати референдуму в Нідерландах щодо України - ЗМІ

Фото: Getty Images

Серед інших питань - міграція та внутрішній ринок.

Саміт ЄС, який відбудеться 28-29 червня у Брюсселі, обговорить наслідки референдуму у Великобританії щодо виходу з ЄС, а також референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Про заявив європейський високопосадовець, - пише УНІАН.

За його словами, у вівторок 27 лідерів країн-членів ЄС за вечерею з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Камероном проведуть дискусію щодо ситуації, пов'язаної з виходом Великобританії з ЄС.

Також прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте хоче обговорити з лідерами наслідки референдуму щодо Угоди про асоціацію з Україною, який пройшов у цій країні у березні. "Саміт буде тим місцем, де розпочнеться процес вирішення занепокоєнь, які були висловлені під час референдуму", - наголосив європейський високопосадовець.

Також на порядку денному такі питання, як міграція та внутрішній ринок.

Крім того, у вівторок відбудеться зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, де сторони проговорять майбутню Угоду між ЄС та альянсом, яка буде формалізована на саміті НАТО у Варшаві.

Також представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні зробить коротку презентацію зовнішньополітичної стратегії.

 

Європейський високопосадовець також повідомив, що у середу відбудеться неформальна зустріч 27 лідерів. "Це буде перше засідання без Великобританії, де лідери обговорять так званий процес розлучення та майбутнє 27 членів ЄС", - резюмував він.

Нагадаємо, що раніше у Великобританії офіційно оголосили підсумки референдуму щодо виходу з Європейського союзу (Brexit). За результатами плебісциту, більшість жителів Великобританії проголосували за вихід із ЄС – 51,9%. Залишитися в Євросоюзі хочуть 48,1% учасників референдуму.

brexit

Нідерланди не скасовуватимуть Угоду про асоціацію між Україною та ЄС

Нідерланди не скасовуватимуть Угоду про асоціацію між Україною та ЄС

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація