На Савченко чекає додаткове медичне обстеження

На Савченко чекає додаткове медичне обстеження

У зв'язку з голодуванням лікарі здійснюють цілодобове медичне спостереження обвинуваченої та щодня проводять її огляд / Фото: Reuters

Лікарі готові надати необхідну допомогу і перевести Савченко в спеціалізований медичний заклад.

Українська льотчиця Надія Савченко пройде додаткове медичне обстеження в зв'язку з голодуванням.

Про це повідомили російському "Інтерфаксу" у вівторок у прес-службі уповноваженого з прав людини в РФ Елли Памфілової.

Так, організовано додаткове медичне обстеження Савченко із застосуванням підтримувальної терапії. У разі погіршення її здоров'я лікарі готові надати необхідну допомогу і перевести Савченко в спеціалізований медичний заклад.

15 січня перевірялися режим і умови утримання Савченко, а також меддопомога, яка надається їй в СІЗО. Сама Савченко оцінила стан здоров'я як задовільний.

У зв'язку з голодуванням лікарі здійснюють цілодобове медичне спостереження обвинуваченої та щодня проводять її огляд, контролюють вагу, а також беруть аналіз крові.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області. 8 липня стало відомо, що її утримують у воронезькому СІЗО в Росії.

У РФ її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських журналістів, які нелегально прибули на територію України, щоб у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових. Крім того, льотчицю звинуватили у незаконному перетині кордону.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі.

16 липня 2014 року консул України в Росії Геннадій Брескаленко зустрівся з Надією Савченко після дев'яти відмов з боку РФ у відвідуванні арештантки. Надія розповіла консулу, що терористи відвезли її у Луганськ, а потім із мішком на голові перевезли до Красного Луча. Вже звідти доправили до російського міста Богучар.

Із 13 грудня 2014 року льотчиці почала голодування. 20 лютого вона відмовилася від ін'єкцій глюкози, які підтримували її життя. Без їжі Савченко була 83 дні. За час голодування вона схудла більше, ніж на 20 кілограмів.

2 березня 2015 року Порошенко присвоїв льотчиці звання "Герой України". У свої 34 роки Савченко стала народним депутатом України і депутатом ПАРЄ від України.

24 квітня СК РФ пред'явив Надії Савченко остаточне обвинувачення у нібито пособництві вбивству двох і більше осіб і в незаконному перетині державного кордону. Україна, ЄС і США, а також міжнародні правозахисні організації неодноразово закликали російську владу звільнити Надію Савченко.

13 липня офіційний представник СКР Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За словами Маркіна, із урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як пособник, а як співвиконавець вбивства.

У російському Донецьку сьогодні відновлюють суд над Надією Савченко

У російському Донецьку сьогодні відновлюють суд над Надією Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація