На сайті Ради з'явилися правки Порошенка до скандального закону про декларації

На сайті Ради з'явилися правки Порошенка до скандального закону про декларації

Фото: Сайт президента України

Прийняття закону необхідно для скасування візового режиму з ЄС.

У понеділок, 14 березня, на сайті Верховної Ради з'явилися пропозиції президента Петра Порошенка до ветованого ним закону про електронні декларації.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", згідно з пропозиціями, передбачено, що надання завідомо недостовірних відомостей в декларації чиновника, тягне за собою накладення штрафу від 1000 до 2500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Повідомляється, що відповідальність за надання завідомо недостовірних відомостей у декларації настає у разі, якщо такі відомості відмінні від достовірних на суму від 100 до 250 розмірів мінімальної зарплати.

Порошенко також запропонував зміни до ст. 366-1 Кримінального кодексу України: "карається штрафом від двох тисяч п'ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років".

Крім того, передбачається можливість протягом семи днів після подачі декларації суб'єкту декларування подати виправлену декларацію.

Пропонуються також зобов'язати чиновників декларувати автомобілі вартістю не від 50 мінімальних зарплат, як зараз, а від 100. Також пропонується зобов'язати чиновників декларувати майно протягом 60 днів після набрання законом чинності, а не у 2017 році.

Як відомо, цей закон був прийнятий зі скандальними поправками позафракційного депутата Вадима Денисенка. Зокрема, ці правки відкладали запровадження відповідальності за неправдиві відомості у деклараціях до 2017 року. Крім того, декларування витрат було підняте з 20 до 100 мінімумів, також було допущено низку інших порушень.

Вважалося, що прийняття закону у такому вигляді може призвести до відтермінування скасування Євросоюзом віз для України.

Раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер нагадав українській владі про необхідність вдосконалити закон про електронне декларування. У суботу Порошенко ветував закон і зажадав від депутатів розглянути його правки вже у вівторок, 15 березня.

Для безвізового режиму необхідно електронне декларування

Для безвізового режиму необхідно електронне декларування

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація