На Шацьких озерах стоїть "недоторканна" Хонка Януковича із золотими унітазами

На Шацьких озерах стоїть "недоторканна" Хонка Януковича із золотими унітазами

Активісти віднайшли "нові" золоті маєтки Януковича / Фото: ТСН.ua

Активісти пропонують оселити у "золотих" будиночках дитячий табір, проте земля під ними - у приватній власності.

Колишній президент Віктор Янукович залишив по собі не одну Хонку, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

На березі Світязя (найбільшого із Шацьких озер на Волині) селяни виявили шість елітних будиночків із фінських брусів фірми "Хонка" - таких самих, що і в Межигір'ї.

Золоті унітази, скрині для коштовностей та люстри за сотні тисяч гривень - усе це добро із лютого стоїть пусткою. Хто справжній власник, наразі не відомо. Але селяни впізнали почерк, і вже хочуть використовувати ці маєтки для дитячих таборів.

Місцеві розповіли, що починали будувати цю досі безіменну базу відпочинку комуністи. Однак пролунали прізвища не лише Симоненка, а й екс-міністра Миколи Азарова, який заїздив на це подвір'я, коли відкривав трасу неподалік, і, звичайно, Януковича.

Очевидці кажуть, що розкішні будиночки почали рости на туристичній гряді одразу після того, як молодший Янукович - завзятий гонщик - покатався волинськими болотами.

Активісти віднайшли "нові" золоті маєтки Януковича

Активісти віднайшли "нові" золоті маєтки Януковича

Усі шість осель виконані в одному стилі та нагадують дачі для різних сімей однієї родини. У них можна побачити позолочену сантехніку і навіть смітник, люстри по $ 9 тис. кожна, електроніка вшита у фінський брус, плитка-мозаїка і меблі на мільйони євро.

Неподалік від будиночків розташована вертолітна площадка. Сусід, шахтар Олександр, каже, що минулого року вона ще належала Януковичу.

Тим часом місцеві та приїжджі вже пропонують поселити у багатих будиночках на Світязі дитячі табори.

Проте, згідно з документами селищної ради, земля під кожним будинком належить різним людям, невідомим широкому загалу. А самі маєтки не раз перепродувалися на папері. Тож, із ким тепер вести справу, не відомо.

Як повідомляли раніше ЗМІ, золотий батон Януковичу подарував керівник заводу із Сум.

Кореспондент ТСН Євгенія Коваленко

Повʼязані теми:

Наступна публікація