На суд у справі Корбана везуть ключового свідка - адвокат

На суд у справі Корбана везуть ключового свідка - адвокат

Мартинова привезуть на засідання / Фото: УКРОП/Facebook

Засідання має розпочатися о 12:45. 

Сьогодні, 29 грудня, о 12:45 відбудеться допит Олега Мартинова, якого називають ключовим свідком у справі Геннадія Корбана.

Як написав на своїй сторінці у Facebook один із захисників лідера партії УКРОП Олексій Шевчук, судове засідання відбудеться у Дніпровському суді Києва. Головуючий суддя – Микола Чаус, який ухвалив рішення про арешт Корбана на два місяці.

За даними адвоката, Мартинов був виписаний з лікарні.

"Олег Мартинов є ключовим свідком у справі Корбана. Саме до нього були застосовані тортури з метою надання свідчень проти Корбана", - зазначив Шевчук.

 

Прошу всіх журналістів максимально підключитися ! Олега Мартинова , який був в лікарні ! Терміново виписали з лікарні ...

Опубликовано Alexey Shevchuk 29 декабря 2015 г.

Увечері 24 грудня в квартиру до Геннадія Корбана увірвалися озброєні спецназівці і вивезли його в невідомому напрямку.

Пізніше стало відомо, що Корбан був доставленний в Київ співробітниками СБУ. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви і підозри, що політик дійсно має проблеми зі здоров'ям, адже його обстежували у дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

25 грудня слідчі Генеральної прокуратури України внесли до Дніпровського районного суду Києва клопотання про обрання запобіжного заходу КорбануПрокурори вимагали утримання політика під вартою. Під час засідання Корбану стало погано і його госпіталізували до лікарні Інституту Амосова, де йому зробили стентування. Пізніше в лікарні винесли медичний висновок про задовільний стан здоров'я лідера УКРОПу.

26 грудня суддя Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про силовий привід і доставлення Корбана до суду, але через поганий стан здоров'я політика завершити розгляд справи у суботу не вдалося. Суд перенесли на 27 грудня і він тривав до майже 14 години 28 грудня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація