НАБУ і спецпрокуратура візьмуться за "панамські офшори"

НАБУ і спецпрокуратура візьмуться за "панамські офшори"

Назар Холодницький / Фото: УНІАН

Про це повідомив головний антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

Аналітичні центри Спеціалізованої антикоруппционной прокуратури і НАБУ отримали доручення опрацювати матеріали щодо так званого "офшорного скандалу". Після цього буде вирішено - чи відкривати кримінальне провадження.

Про це в коментарі телеканалу "112" повідомив головний антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

"Наразі вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР для початку кримінального провадження. Я думаю, що треба розбиратися, оскільки часто буває так, що все, що вибухає, як бомба, потім виявляється, що правда десь посередині. Тому треба проаналізувати всі дані, і коли буде зібрана інформація, тоді і давати правову, юридичну і моральну оцінку діям тих осіб", - заявив Холодницький.

Нагадаємо, із компанії Mossack Fonseca "витекли" документи, які стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Зараз з 20 причетних українців опубліковані матеріали про трьох - президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і підприємця Мохаммеда Захуре - британського бізнесмена пакистанського походження, який живе і веде бізнес в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація