НАБУ може оприлюднити частину допитів Абромавичуса

НАБУ може оприлюднити частину допитів Абромавичуса

Допити голови міністерства економіки Айвараса Абромавичуса записуються на відео / Фото: УНІАН

Це мотивують потребою зняти політичні спекуляції.

Допити голови міністерства економіки Айвараса Абромавичуса записуються на відео, а частину з його свідчень можуть оприлюднити.

Про це повідомив керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник після наради в НАБУ за участю президента, передає Українська правда.

"Я не виключаю, що деякі фрагменти цих відеозаписів буде продемонстровано публічно, щоб зняти політичні спекуляції", - сказав він.

Водночас Ситник зазначив, що поки що не може розповідати подробиці розслідування.

"Ми не квапимо Айвараса Абромавичуса, щоб він зміг зібрати всі необхідні документи й надати в НАБУ. Багато хто просить показати відео, але ми повинні думати й про безпеку Абромавичуса", - пояснив він.

Ситник не виключив, що бійців Управління спецоперацій НАБУ можуть задіяти в забезпеченні безпеки Абромавичуса.

"На собі тиску у справі Абромавичуса я не відчуваю", - додав глава НАБУ.

Ситник розповів, що президент не запитував у нього про справу за заявами Айвараса Абромавичуса про депутата Ігоря Кононенка. "Відверто вам кажу про це", - зазначив він.

Що ж стосується перспектив допиту Ігоря Кононенка, то Ситник заявив, що треба підготувати питання, а для цього треба завершити допити Абромавичуса.

Наступний допит Абромавичуса призначено на середу, 10 лютого, на 16:00.

Напередодні Айварас Абромавичус свідчив у Національному антикорупційному бюро

Напередодні Айварас Абромавичус свідчив у Національному антикорупційному бюро

Як повідомлялося, 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду.

Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра.

Кононенко подав до Національного антикорупційного бюро України подання, в якому просить провести очну ставку з міністром економічного розвитку та торгівлі Айварасом АбромавичусомОкрім того, наредеп наголосив, що готовий дати дозвіл на доступу до його спілкувань та СМС-листування з міністром. Кононенко нагадав, що запропонував Абромавичусу разом пройти відкрите тестування на поліграфі, але, за словами депутата, досі не отримав від нього відповіді.

Повʼязані теми:

Наступна публікація