НАБУ оприлюднило "чорну бухгалтерію" Януковича щодо радника Трампа Манафорта

НАБУ оприлюднило "чорну бухгалтерію" Януковича щодо радника Трампа Манафорта

Фото: Reuters

Останній запис у "книзі" щодо Манафорта датується 5 жовтня 2012 року.

Керівник передвиборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт фігурує у списку прізвищ так званої "чорної бухгалтерії Партії регіонів".

Про це повідомила прес-служба НАБУ у Facebook, оприлюднивши цифри про витрати на політтехнолога. "Відповідно до списків, на витрати, пов'язані з даною особою, починаючи з 20.11.2007 року було виділено загалом понад 12,7 млн доларів США", - йдеться у повідомленні відомства.

Згідно з інформацією НАБУ , останній запис у "книзі" стосовно Манафорта датується 5 жовтня 2012 року.

"Наголошуємо, що наявність прізвища Манафорта у "списках" не означає, що він дійсно отримав ці кошти, адже у графі отримувачів містяться підписи інших осіб. Досудове розслідування у даному провадженні триває. Аби зняти спекуляції навколо цієї теми, додаємо фрагменти 22 записів, зроблених на 19 різних аркушах", - резюмували у НАБУ.

Нагадаємо, світло на діяльність Манафорта в Україні пролило видання The New York Times. Так, на початку серпня воно опублікувало матеріал, у якому розповідалося про роль Манафорта в українській політиці за часів Януковича та після втечі екс-президента. Зокрема зазначалося, що глава передвиборчого штабу Трампа працював з Ахметовим, Фірташем і Льовочкіним і створив "Опоблок".

Не ясно, чи закінчилася робота Манафорта в Україні, коли він почав роботу з кампанією Трампа. Льовочкін оплачував роботу Манафорта, але його помічник відмовився сказати, чи отримує Манафорт плату зараз, і про яку суму йдеться.

Крім того, видання The New York Times повідомляло, що екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйона доларів протягом 2007-2012 років з прихованої каси "Партії регіонів". Водночас Манафорт заперечив отримання будь-яких грошей.

Своєю чергою, Дональд Трамп провів низку кадрових перестановок у своєму передвиборчому штабі, обмеживши у функціях Пола Манафорта.

Пол Манафорт нелегально переводив мільйони доларів з України в США для Партії регіонів

Пол Манафорт нелегально переводив мільйони доларів з України в США для Партії регіонів

Повʼязані теми:

Наступна публікація