НАБУ перевірить купівлю квартири Лещенком протягом тижня – Ситник

НАБУ перевірить купівлю квартири Лещенком протягом тижня – Ситник

Фото: УНІАН

У бюро чекають на відповідні документи.

Національне антикорупційне бюро України має намір перевірити, чи є корупційна складова у купівлі квартири нардепом Сергієм Лещенком, до кінця наступного тижня. Про це у суботу, 10 вересня, повідомив директор НАБУ Артем Ситник під час короткого брифінгу у Харкові.

Ситник зауважив, що факти перевіряються, а від нардепа, окрім усних пояснень, чекають відповідних документів.

"Наступний тиждень – ми дуже щільно приділимо увагу. І, думаю, до кінця тижня дамо результати перевірки, якщо будуть всі документи, якщо всі особи дадуть пояснення", - повідомив директор НАБУ.

Ситник також повідомив, що вивчатимуть пояснення всіх фігурантів – окрім Лещенка, це й його дівчина Анастасія Топольська та власниця "Укрправди" Олена Притула. Однак, в першу чергу зважатимуть на надані документи. За результатами перевірки буде вирішено – чи вносити справу у реєстр та чи розслідувати далі.

Голова НАБУ зауважив, що квартири щодня продаються тисячами, але саме ця покупка чомусь привернула підвищену увагу. Втім, запевнив Ситник, оскільки у суспільства є запит на вивчення цього питання, бюро зацікавлене якнайшвидше надати дані перевірки.

Нещодавно нардеп Сергій Лещенко став власником елітної нерухомості на вулиці Франка за 7,5 млн грн. У Мережі опублікували копію відомості з держреєстру майнових прав на нерухоме майно, в якій зазначено, що Лещенко купив квартиру площею 192 квадратних метра в серпні цього року.

У свою чергу, політик пояснив, що квартира була куплена за частину заощаджень як співзасновника "Української правди", позику від засновника УП Олени Притули і гроші його коханої – Анастасії Топольської. Лещенко заявив, що у 2013-2014 роках він задекларував доход у сумі понад 100 тисяч доларів.

Лещенко розповів, де взяв кошти на придбання дорогих апартаментів

Лещенко розповів, де взяв кошти на придбання дорогих апартаментів

Повʼязані теми:

Наступна публікація