НАБУ повідомило про наслідки, які матиме пожежа у Солом'янському суді

НАБУ повідомило про наслідки, які матиме пожежа у Солом'янському суді

Фото: УНІАН

Розслідування низки кримінальних справ може бути загальмоване, але не призупинене.

Процесуальні дії за низкою кримінальних справ, які Національне антикорупційне бюро подало до Солом'янського райсуду Києва, можуть бути відтерміновані.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

У Бюро виключили можливе призупинення у розслідуванні корупційних злочинів. Загалом суд, будівля якого була частково знищена вогнем, розглядав близько 150 процесуальних клопотань від детективів. Справи були погоджені з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щодо яких ще не винесли рішення або рішення було винесено, але не підготували відповідної ухвали.

"Протягом понеділка, 13 червня, офіційної інформації щодо неможливості розгляду вже поданих клопотань із боку суддів Солом'янського суду не надходило. Крім того, до Солом'янського районного суду Києва детективами НАБУ та прокурорами САП було скеровано два обвинувальні акти. Наразі доля матеріалів проваджень з'ясовується", - наголосили у НАБУ.

У понеділок, 13 червня, детективи планували подати на розгляд понад десяти клопотань, два з яких мали особливе значення. Таким чином, план слідчих дій (обшуків) зірвався, що змусить слідчих змінити тактику ведення розслідування.

Загалом у штатному режимі суд щоденно розглядав декілька процесуальних клопотань, які стосувалися досудових розслідувань Національного антикорупційного бюро. Із початку 2016 року загалом було розглянуто більше тисячі. "У разі, якщо нормальна робота суду не буде поновлена найближчим часом, це матиме негативний вплив на якість та швидкість досудових розслідувань НАБУ", - попередили у Бюро.

Поліція озвучила можливу причину пожежі у Солом'янському райсуді

Поліція озвучила можливу причину пожежі у Солом'янському райсуді

Нагадаємо, через пожежу у суді найбільше постраждала кримінальна канцелярія, де зберігали документи з кримінальних справ. За словами експертів, відновлювати документи працівникам суду доведеться разом із прокуратурою та слідчими органами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація