НАБУ просить запастися терпінням щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

НАБУ просить запастися терпінням щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

Фото: УНІАН

Документам обов'язково буде надана оцінка, але не так швидко, як хотілося б деяким політикам і активістам.

У Національному антикорупційному бюро України отримали документи від колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака, котрі названі пресою "чорною бухгалтерією" Партії регіонів. Про це повідомляється на сторінці НАБУ в соцмережі Facebook.

Разом із тим слідчі просять журналістів і громадськість виявити терпіння та не робити передчасних висновків, доки отримані документи будуть вивчатися.

"Дані документи будуть проаналізовані аналітиками та детективами на предмет наявності фактів, що можуть свідчити про можливе скоєння злочинів, підслідних НАБУ. Зараз Бюро не може коментувати зміст документів чи давати будь-які інші оцінки заявам Віктора Трепака", - пояснили в антикорупційному закладі.

"До НАБУ щодня надходить декілька сотень звернень від фізичних та юридичних осіб. Тому закликаємо політиків, ЗМІ та громадськість не вдаватися до спекуляцій з приводу документів, про які йдеться, і почекати на офіційні висновки, які будуть оприлюднені після вивчення отриманої інформації", - запевнили в бюро.

Раніше директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник підтвердив оприлюднену в ЗМІ інформацію про передачу в бюро документів "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак заявив, що передав до НАБУ ці документи. Згідно з ними, регіонали давали хабарі низці колишніх та нинішніх високопосадовців загальною сумою на 2 мільярди доларів. Усі фігуранти начебто отримували кошти під особисті підписи.

Як депутати боронять від очей виборців свої розкішні авто

Як депутати боронять від очей виборців свої розкішні авто

Повʼязані теми:

Наступна публікація