НАБУ розпочало розслідування щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

НАБУ розпочало розслідування щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

Фото: УНІАН

У Нацбюро наголосили, що публічна заява ЗМІ першого екс-заступника голови СБУ може зашкодити майбутньому розслідуванню.

Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування на підставі заяви першого екс-заступника голови СБУ Віктора Трепака.

Про це сьогодні, 30 травня, повідомили на офіційному сайті НАБУ.

Відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі".

"Водночас необхідно зазначити, що публічна заява колишнього першого заступника голови СБУ В.Трепака позбавила Бюро певних оперативних можливостей. Також викликає подив той факт, що про відповідну заяву та наявні у нього документи В.Трепак повідомив ЗМІ ще до звернення в НАБУ", - йдеться у повідомленні.

Також у Нацбюро наголосили, що зайва публічність може зашкодити викриттю корупційних правопорушень та притягненню винних до відповідальності.

Нагадаємо, близько 2 мільярдів доларів готівкою витратила Партія Регіонів на хабарі - підтвердив екс-перший заступник голови СБУ. Всі документи, що підтверджують незаконні виплати, він передав в НАБУ. Список фігурантів вражає: міністри, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді.

Повʼязані теми:

Наступна публікація