НАБУ склало нову підозру Охендовському у справі "чорної бухгалтерії" ПР

НАБУ склало нову підозру Охендовському у справі  "чорної бухгалтерії" ПР

У даній справі неможливо провести ще одну економічну експертизу. 

НАБУ зібрало достатньо доказів для оголошення голові ЦВК Михайлу Охендовському підозри у незаконному отриманні коштів з "чорної каси" Партії регіонів. 

Провести у даній справі ще одну економічну експертизу, на якій наполягають у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП), неможливо, повідомив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня. Україна". 

"Економічної експертизи не проводили, були просто показання в галузі економічної експертизи з цього приводу. Прокурори погодилися, що її у цій справі провести неможливо. Нам нічого надати експерту", - сказав Ситник.

За словами Ситника, здобуті детективами докази є досить вагомими навіть без експертизи.

"Говорити про повний список доказів, які проходять у справі людини, я не буду. Але, на мою думку і думку детективів, сукупність здобутих доказів дає підстави для складення і озвучення підозри. Тому ми цю підозру склали. Нібито переконали прокурорів, що доказів для оголошення підозри достатньо, і сподіваюся, найближчим часом підозру буде погоджено", – заявив директор НАБУ. 

Ситник також розповів, що НАБУ виконало розпорядження САП і підготувало новий проект підозри для одного з фігурантів справи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Своєю чергою, антикорупційна прокуратура може погодити його до кінця тижня.

Раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє чотири факти можливого отримання коштів з "чорної каси" Партії регіонів головою ЦВК Михайлом Охендовським. Тоді глава САП Назар Холодницький заявляв, що у наданих НАБУ Віктором Тріпаком документах мова йде про можливе отримання суб'єктом О. коштів на відшкодування витрат, пов'язаних з його відрядженнями за кордон як члена ЦВК.

Повʼязані теми:

Наступна публікація