НАБУ виявило сумнівні платежі ГПУ на майже 2 мільйони гривень

НАБУ виявило сумнівні платежі ГПУ на майже 2 мільйони гривень

Фото: НАБУ

Суд уже санкціонував вилучення документів у цій справі.

Детективи Національного антикорупційного бюро України зацікавилися платежами Генеральної прокуратури України, здійсненими у грудні 2015 року. Тоді керівником ГПУ був Віктор Шокін.

Як вважають у НАБУ, посадові особи Генпрокуратури уклали договори, акти виконання робіт та оплатили фіктивні послуги. Зокрема, 30 грудня минулого року для фірми "Арматех Буд" було переказано 600 тис. грн. за нібито обслуговування електромереж і промивання системи опалення. Того ж дня фірма "Будконсалт Плюс" одержала приблизно таку ж суму за догляд систем каналізації, водопостачання та зовнішніх протипожежних водопроводів. Також фірмі "Укрінжінірінг Він" було сплачено за ті ж самі послуги та аналіз стану згаданих мереж.

Слідчі НАБУ відкрили кримінальне провадження за фактом розтрати в особливо великих розмірах. Солом'янський суд Києва задовольнив клопотання про доступ до всіх документів, пов'язаних з цими угодами.

Днями ж слідчі ГПУ приходили до НАБУ з метою провести обшук. Підставою стало розслідування про незаконне прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов. Як з'ясувалося згодом, ці дії були пов'язані зі справою так званих "цукрових прокурорів".

Озброєні прокурори ГПУ провели обшуки у НАБУ: працівники бюро блокували прокурорів

Озброєні прокурори ГПУ провели обшуки у НАБУ: працівники бюро блокували прокурорів

Повʼязані теми:

Наступна публікація