НАБУ втретє викликало на допит у справі Мартиненка екс-депутата Жванію - ЗМІ

НАБУ втретє викликало на допит у справі Мартиненка екс-депутата Жванію - ЗМІ

Фото: УНІАН

За даними джерела, Жванію допитали у справі проти його колишнього бізнес-партнера.

Колишнього депутата Верховної Ради Давида Жванію допитали у НАБУ у справі щодо його бізнес-партнера та екс-депутата Миколи Мартиненка.

Про це із посиланням на джерело у бюро пишуть "Українські новини".

"Був на допиті за одним із двох проваджень", - розповів інформатор.

Нагадаємо, перший допит Жванії відбувся 13 січня.  Його допитали як свідка у справах його бізнес-партнера Миколи Мартиненка.

"Викликали у зв'язку з двома кримінальними провадженнями. Щодо компанії "Шкода" на постачання обладнання. І друга - по гірничо-збагачувальному комбінату урановому", - розповів екс-депутат.

Сам Мартиненко знову не з'явився на допит до Національного антикорупційного бюро.

Раніше Верховна Рада ухвалила рішення Мартиненка про складання депутатського мандату після гучних звинувачень в одержанні хабаря в розмірі 30 млн швейцарських франків.

До того ж прокуратура Швейцарії підтвердила інформацію про кримінальне розслідування у справі. За словами прес-секретаря генпрокурора Швейцарії Анне Вегелін, запити про надання правової допомоги були направлені до України та Чехії.

Журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям.

Після цього Жванію викликали на ще один допит 15 січня. За даними депутата від БПП Сергія Лещенка, допит стосувався справи щодо постачання уранового концентрату.

Повʼязані теми:

Наступна публікація