НАБУ знову допитало Жванію у справі Мартиненка – депутат

НАБУ знову допитало Жванію у справі Мартиненка – депутат

За даними Лещенка, Жванія особисто постраждав від витівок Мартиненка. / Фото: УНІАН

Допит відбувся 15 січня.

Національне антикорупційне бюро України ще раз допитало колишнього народного депутата Давида Жванію у справі щодо його бізнес-партнера та екс-депутата Миколи Мартиненко.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на народного депутата від БПП Сергія Лещенка.

За його словами, допит відбувся 15 січня і стосувався справи щодо постачання уранового концентрату.

"За моєю інформацією, Жванія особисто постраждав через витівки Мартиненка: сім'я Жванії жила в Швейцарії і житло оплачувалося з рахунку, який було "заморожено" в результаті початку кримінальної справи проти Мартиненка у Швейцарії", - сказав Лещенко.

Нагадаємо, перший допит Жванії відбувся 13 січня.  Його допитали в якості свідка по справах його бізнес-партнера Миколи Мартиненка.

"Викликали у зв'язку з двома кримінальними провадженнями. Щодо компанії "Шкода" на постачання обладнання. І друга - по гірничо-збагачувальному комбінату урановому", - розповів екс-депутат.

Сам Мартиненко знову не з'явився на допит до Національного антикорупційного бюро.

Раніше Верховна Рада ухвалила рішення Мартиненка про складання депутатського мандату після гучних звинувачень в одержанні хабаря в розмірі 30 млн швейцарських франків.

Раніше прокуратура Швейцарії підтвердила інформацію про кримінальне розслідування у справі. За словами прес-секретаря генпрокурора Швейцарії Анне Вегелін, запити про надання правової допомоги були направлені до України та Чехії.

Журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям.

Миколу Мартиненка чекає доля радикала Мосійчука, якщо його вина в отриманні хабаря буде доведена

Миколу Мартиненка чекає доля радикала Мосійчука, якщо його вина в отриманні хабаря буде доведена

Повʼязані теми:

Наступна публікація