Нацкомісія із запобігання корупції провалила обрання свого складу

Нацкомісія із запобігання корупції провалила обрання свого складу

Комісія знову збереться ввечері / Фото: Reuters

Комісія оголосила перерву до вечора 15 березня. 

Конкурс щодо обрання членів Національної комісії із запобігання корупції (НАЗК), що є однією із "безвізових вимог", заблокований.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Під час голосування за обрання до складу НАЗК екс-заступника міністра юстиції, члена антикорупційної групи РПР Руслана Рябошапки стався конфлікт. Його обрання підтримали п'ятеро із восьми членів комісії (троє поставили Рябошапку на перше місце, двоє - на друге; нині обирається два члени комісії). Натомість ще троє представників комісії дали Рябошапці найнижчі бали і заблокували його обрання. Серед тих, хто поставив низькі оцінки Рябошапці – Віктор Шлінчак, Леся Шевченко та перший заступник глави Мін'юсту Інна Севастьянова.

Севастьянова визнала, що занизила бали Рябошапці через "співпрацю із Лавриновичем (Олександр Лавринович - екс-міністр юстиції України – Ред.)" та не гідний брати участь у роботі НАЗК.

Інших членів комісії – Шлінчака та Шевченко, звинуватили у тому, що вони представляють інтереси Мінюсту, хоча мали б бути незалежними.

Рішення про обрання членів НАЗК було заблоковане. Комісія збереться знову ввечері 15 березня.

Нагадаємо, що  обрання членів НАЗК разом із переголосуванням законопроекту про електронне декларування,  є однією з двох вимог візової лібералізації для короткострокових поїздок до ЄС.

Питання електронного декларування нардепи мають розглянути на засідання Верховної Ради 15 березня. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація