Нацполіція вилучила величезний особистий архів документів Януковича і "сім'ї"

Нацполіція вилучила  величезний особистий архів документів Януковича і "сім'ї"

Серед вилученого майна були особисті документи Януковича / Фото: Getty Images

Аваков та Яценюк звітували про проведення успішної операції. 

Співробітники української Нацполіції виявили значну частину особистого архіву документів Віктора Януковича та його оточення.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков.

За даними міністра, серед вилученого - особисті документи утікача, дані про його фінансові операції, печатки та інше. Зокрема, дані про понад 300 офшорних компаній.

"Національна поліція України, разом з ДФС і Генпрокуратури провели спецоперацію - в результаті якої в нашому розпорядженні виявилася значна частина особистого архіву "сім'ї" Януковича з особистими документами екс-президента, його фінансові операції, печатки та документи більш ніж 300 офшорних компаній, документи розрахунків від "Танталіту" до "Мако" і банків Януковича, оригінали документів на власність від Межигір'я,  до Хонки ... Від Гонкога до Швейцарії… Схеми виведення коштів", - йдеться у повідомленні Авакова.

 

Национальная полиция Украины, разом с ДФС и Генпрокуратуры провели спецоперацию - в результате которой в нашем распоряже...

Posted by Арсен Аваков on 16 декабря 2015 г.

Своєю чергою, премєр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що це найбільший архів документів Януковича та його оточення. 

Нагадаємо, Віктор Янукович 8 грудня повідомив про свій намір повернутися в політику. В Інтерполі пояснили, що  не оголошують у розшук утікача та його наближених осіб, причетних до розстрілів на Євромайдані, називаючи таке переслідування "політично вмотивованим".

Повʼязані теми:

Наступна публікація