Нацрада проведе позапланову перевірку телеканалу NewsOne

Нацрада проведе позапланову перевірку телеканалу NewsOne

Фото: pixabay.com

Канал транслював передвиборчу рекламу поза виборчим процесом, що заборонено законодавством.

Національна рада призначила позапланову перевірку NewsOne через трансляцію реклами однієї з політичних партій, що суперечить чинним законодавчим нормам. Про це повідомляє прес-служба Нацради з телебачення і радіомовлення.

"Так, провівши вибірковий моніторинг у період з 5 по 11 серпня 2016 року регуляторний орган зафіксував у часовому проміжку з 17:00 до 23:00 в ефірі телеканалу NewsOne вихід політичної реклами партії "За життя" загальним обсягом – 36 хвилин 42 секунди", - йдеться у повідомленні.

Рекламу виокремили серед інших програм написом на початку та наприкінці "політична реклама", що, за законодавством, є передвиборною агітацією. Свєою чергою, передвиборна агітація поза виборчим процесом заборонена.

"Визначення відповідного терміну наводиться у виборчому законодавстві, й це визначення пов'язане з поняттям "передвиборна агітація". Ведення ж передвиборної агітації поза виборчим процесом має ознаки дій, заборонених частиною другою статті 54 Закону України "Про місцеві вибори", частинами першою, другою статті 70 Закону України "Про вибори народних депутатів України". За відсутності виборчого процесу в Україні розміщення реклами, зокрема політичних партій, має відбуватися на загальних засадах та з дотриманням вимог, визначених Законом України "Про рекламу", - йдеться у поясненні регулятора.

За словами голови Національної ради Юрія Артеменко, це перший випадок з такого роду ознаками порушення у практиці регуляторного органу.

Тому компанії призначено позапланову перевірку. Рішення буде ухвалюватися після докладного вивчення всіх нюансів цього питання.

Нагадаємо, раніше у Нацраді розповіли, що потрібно для відновлення українського мовлення на Донбасі. Українське мовлення на окупованих територіях Донбасу можна відновити лише за відновлення української влади в Донецьку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація