Нардеп назвав прізвище ставленика Кононенка, якому "гріли" крісло заступника Абромавичуса

Нардеп назвав прізвище ставленика Кононенка, якому "гріли" крісло заступника Абромавичуса

Пінькаса хотіли призначити заступником глави МРЕТ / Фото: УНІАН

Пінькас заявив журналістам, що йому незручно говорити про ситуацію, що склалася. 

Нардеп та перший заступник глави фракції БПП Ігор Кононенко намагався домогтися призначення заступником міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса екс-заступника очільника "Укроборонпрому" Сергія Пінькаса.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав депутат від "Блоку Порошенка" Сергій Лещенко.

За його словами, саме спроби посадити Пінькаса у крісло заступника міністра призвело до відставки урядовця.

"Останньою краплею для Айвараса Абромавичуса стала вимога призначити заступником міністра економіки в статусі неформального "смотрящего" якогось Сергія Пінькаса. Це висуванець Кононенко. На сьогодні Пінькас працює заступником глави "Укроборонпрому", ключового державного активу у сфері Адміністрації президента", - написав він.

 

Последней каплей для Айвараса Абромавичуса стало требование назначить замом министра экономики в статусе неформального "...

Опубликовано Сергій Лещенко 3 февраля 2016 г.

Наразі Пінькаса немає у списку заступників "Укрообронпрому" на офіційному сайті. Він був звільнений ще у листопаді 2015 року.

Журналіст Любомир Ференс, своєю чергою, написав у соцмережі, що телефонував Пінькасу і напряму запитав про спроби призначити його заступником міністра.

"Ми зателефонували Сергію Пінькасу і напряму запитали його про це. На запитання, чи Сергій Володимирович мав стати "смотрящим" від Кононенка в Мінекономіки він спершу відповів, що "не понимает, о чем мы говорим". А на уточнююче запитання сказав, що йому незручно говорити. Висновки робіть самі", - йдеться у повідомленні.

 

Сергій Лещенко пише, що "смотрящим" від Кононенка в Міністерство Айвараса Абромавичуса мав стати Сергій Пінькас, екс-пер...

Опубликовано Lyubomyr Ferens 3 февраля 2016 г.

Сьогодні, 3 лютого, глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ та нав'язування сумнівних осіб у команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника глави фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади у держкомпаніях та на крісло заступника міністра. 

Сам Кононенко заяву міністра називає спробою перекласти відповідальність за невдачі у роботі МЕРТ.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація