Нардеп-утікач Онищенко розповів російським ЗМІ про "війну" Порошенка з Яценюком

Нардеп-утікач Онищенко розповів російським ЗМІ про "війну" Порошенка з Яценюком

Фото: УНІАН

Олександр Онищенко розповів про нібито війну Петра Порошенка за зниження рейтинга Арсенія Яценюка та боротьбу з бізнес-структурами.

Нардеп-утічкач Олександр Онищенко дав інтерв'ю в ефірі програми "60 хвилин" каналу "Россия-1", у якому він розповів про неправомірні дії високопосадовців та, зокрема, президента України Петра Порошенка у Верховній Раді.

Так, Онищенко заявив, що одразу після того, як Петро Порошенко посів посаду президента країни, він почав війну за зниження рейтинга тодішнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, щоб закріпити владу.

Нардеп, своєю чергою, зізнався, що брав участь у платежах на голосуванні за прийняття тих законопроектів, які нібито були потрібні Порошенко, а також керував "війною" проти Яценюка.

Утікач Онищенко також перерахував, які законопроекти нібито були прийняті через гроші, зокрема, призначення і зняття генпрокурорів, зняття керівника СБУ Валентина Наливайченка тощо.

"Усі ці законопроекти не добирали 70-80 голосів, які потрібно було докупати за рахунок інших груп, які не входили до коаліції чи незалежних депутатів у Верховній Раді", - заявив Онищенко.

Онищенко також вважає, що ситуація на Донбасі залежить від президента України. На його думку, очільнику держави наразі не вигідно закінчувати війну в зоні АТО.

Також нардеп заявив, що бізнес-структури зазнали рейдерства з боку Петра Порошенка, близько 100 банків були закриті. За його словами, це пов'язано з тим, що Порошенко нібито боїться що бізнесмени почуть фінансувати опозицію.

Олександр Онищенко також розповів, що переслідування українського бізнесмена Рената Ахметова припинилися, коли той заплатив гроші Порошенку. Аналогічна ситуація, за його словами, сталася і з колишнім міністром екології та природних ресурсів Миколою Злочевським.

Нагадаємо, 1 грудня народний депутат Олександр Онищенко заявив, що передав компромат на президента Петра Порошенка у США. Так, виявилося, що протягом року Онищенко записував свої розмови з Порошенком на ручний годинник із диктофоном.

В Адміністрації президента, своєю чергою, заявили, що на Олександра Онищенка чекають в Україні правоохоронці, яким він зможе розповісти всю наявну інформацію.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація