Нардеп викрив чиновників, які розікрали 16 млн грн для ремонту доріг на Дніпропетровщині

Нардеп викрив чиновників, які розікрали 16 млн грн для ремонту доріг на Дніпропетровщині

Фото: УНІАН

Через масштабні махінації чиновників із ремонтом доріг у Кам'янському Купрій звернувся до генпрокурора.

У місті Кам'янське (колишній Дніпродзержинськ) Дніпропетровської області чиновники масштабно розкрадають бюджетні кошти, виділені на ремонт доріг.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат від "УКРОПу" Віталій Купрій.

"На Дніпропетровщині викрито масштабне розкрадання бюджетних коштів на ремонтах автодоріг! Зараз прокуратура Дніпропетровської області в межах розслідування кримінального провадження проводить низку обшуків на підприємствах, які здійснюють ремонти автодоріг за бюджетний кошт", - повідомив він.

За словами Купрія, впродовж останнього року багатомільйонні тендери на ремонт доріг із імітацією конкуренції вигравала одна й та ж фірма ПП "Сегмент".

"Загальна сума коштів, яка була нею отримана, перевалила далеко за сотню мільйонів гривень. Кошти виділялись як з боку міськради Кам'янського, але більша їх частина надходила з Дніпропетровської облдержадміністрації", - наголосив нардеп.

Купрій також зазначив, що місцеві мешканці масово скаржилися на неякісний ремонт доріг, зокрема, порушення технології укладення асфальту, неякісну бруківку в місцях, де є трамвайна колія, тріщини в асфальтному покритті тощо. У зв'язку з цим нардеп вирішив звернутися до генпрокурора Юрія Луценка.

"За моєю інформацією, при ремонтах доріг підрядники використовували фіктивні закупівлі товарів та послуг та переводили в готівку не менше ніж 20% від отриманих з бюджету коштів. Лише за однією "закупівлею" бензолу, який навіть не використовується при ремонтах робіт, зловмисники "обготівкували" 16 мільйонів гривень", - розповів Купрій, запевнивши, що більша частина цих грошей у вигляді відкатів повернулась до чиновників, які проводили тендери.

Окремо він також наголосив, що у розслідуванні згадуються імена топ-чиновників: голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка та Кам'янського міського голови Андрія Білоусова.

Нагадаємо, раніше на Черкащині викрили розкрадання держкоштів на будівництво доріг. Зловмисникам вдалося привласнити понад мільйон гривень.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація