Нардепи бачать "Шатуна" в українській владі, а не в Кремлі

Нардепи бачать "Шатуна" в українській владі, а не в Кремлі

Фото: УНІАН

Депутати розповіли, кого вважають організаторами та виконавцями плану.

Народні депутати від опозиційних партій вважають, що "план Шатун" по спробі дестабілізації ситуації в Україні було розроблено в кабінетах влади, а не в Кремлі.

"Я думаю, що операція "Шатун" - це гарне прикриття операції "Крадун". Той, хто краде у нашій країні, той і… Я не можу назвати одним ім'ям, це ціла банда", - сказав в ефірі ток-шоу "Право на владу" нардеп Вадим Рабінович.

Він уточнив, що, на його думку, організатором "плану Шатун" були люди, які перебувають при владі, але конкретні прізвища він не називає.

Заступник голови фракції ВО "Бітьківщина" Сергій Соболєв вважає, що за цим стоїть особисто президент України.

"Це Порошенко, особа, яка, на мій погляд, особисто стоїть за повною дестабілізацією ситуації в країні, і його приспішники: Гонтарєва… і ті, хто сидять в НКРЕ", - сказав він.

Депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук вважає, що головними виконавцями "плану Шатун" стоять працівники Адміністрації президента, Кабінету міністрів і "московські гниди", які засіли в українському парламенті".

Нардеп від БПП Артур Герасимов зі свого боку зазначив, що він виходив до мітингарів і бачив, що частина з них була дійсно вкладниками банку "Михайлівський", а частина – "люди, яким байдуже, що там коїться".

"Це був конкретний "антимайдан", проплачений за гроші. Хто за цим стоїть? Я думаю, зараз буде йти слідство і ці прізвища будуть названі", - сказав Герасимов.

Нагадаємо, 15 листопада під будівлями НБУ і уряду відбулися акції протесту. На мітинги у центрі Києва зібралися переважно пенсіонери та молодь. На запитання кореспондента щодо мети акції реагували агресивно, а деякі не знали, навіщо прийшли. Переважно люди заявляли, що хочуть повернути гроші, однак не називали банк, у якому нібито мали депозит. Також частина заявила, що вимагає відставки глави НБУ Валерії Гонтаревої.  

Також 17 листопада мав відбутися масштабний мітинг під стінами Верховної Ради, організований Федерацією профспілок України, але його перенесли на грудень. Метою їхньої акції протесту є компенсація підвищення ціни на природний газ, тарифів на житлово-комунальні послуги, а також покращення рівня життя працівників.

В українській владі почали говорити про те, що масові антиурядові виступи - це один з пукнтів "плану Шатун" по дестабілізації ситуації в Україні, який нібито знайшли хакери в електронних листах помічника Путіна Владислава Суркова.

План «Шатун»: депутати розповіли, кого вважають організаторами та виконавцями плану

План «Шатун»: депутати розповіли, кого вважають організаторами та виконавцями плану

Повʼязані теми:

Наступна публікація