Нардепи звернулися до КСУ щодо строків голосування за зміни до Конституції

Нардепи звернулися до КСУ щодо строків голосування за зміни до Конституції

Півсотні нардепів звернулися до КСУ / Фото: УНІАН

Парламентарі заперечують, що затягують прийняття рішення.

Депутати Верховної Рад направили до Конституційного суду подання щодо офіційного тлумачення положення статті 155 Конституції щодо "наступної чергової сесії Верховної Ради", аби визначити кінцевий строк прийняття змін до основного закону щодо децентралізації.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби КСУ.

Подання надійшло від 51 народного обранця. Документ передали на вивчення до секретаріату.

Натомість нардеп від БПП Віктор Чумак, чий підпис стоїть під вказаним документом, пояснив зміст депутатського подання.

"Ми там вже скільки років живемо і вважаємо, що чергова сесія – це та яка поточна, але в Конституції є класні слова – кожна чергова сесія починається у перший вівторок лютого, перший вівторок вересня. Тобто черговими є тільки ті сесії, які в лютому і березні, а ті, які діють – треба задавати інший термін, наприклад, поточна сесія. Тут гра термінології", - цитує "Українська правда" слова Чумака.

Він запевнив, що направлений документ не є спробою затягнути процес прийняття змін до Основного Закону.

"Це не затягування, це навпаки продовження часу на дипломатичні перемовини в рамках мінського процесу, а з іншого – це спроба не втратити певні розділи по децентралізації", - сказав парламентар, визнавши, що голосів для ухвалення змін до Конституції наразі не вистачає.

"Точно знаю, що "Самопоміч" не підтримує, "Батьківщина", Ляшко не підтримує. Голосувати "Народним фронтом" і БПП (не вистачить голосів - Ред.)… Тим більше, що в "Народному фронті" людей з 10 не підтримає точно і в БПП скоріш за все десь 20 людей знайдеться. А голосувати за підтримки "Відродження" і Опоблоку – якось некоректно", - резюмував Чумак.

Раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив про те, що Верховна Рада не буде розглядати зміни до Конституції найближчими днями

На першому засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську було домовлено про повне припинення вогню на Донбасі. З відповідною ініціативою виступив новопризначений представник РФ на переговорах Борис Гризлов. Однак на наступний день домовленність так і не запрацювала. Бойовики продовжують обстрілювати сили АТО, а Москва наполягає на ухваленні конституційних змін за участі терористів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація