Нардепів із БПП кличуть на 28 січня прийти до Ради - ЗМІ

Нардепів із БПП кличуть на 28 січня прийти до Ради - ЗМІ

Зміни до Конституції можуть розглянути 28 січня. / Фото: УНІАН

Не виключено, що голосуватимуть за зміни до Конституції.

Народних депутатів з фракції БПП просять прийти до парламенту 28 січня, де можуть бути прийняті зміни до Конституції. Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерела у фракції.

"Зараз фракції мобілізовують прийти у четвер. Очевидно, наших партнерів (західних – ред.) не влаштовує затягування процесу голосування щодо Донбасу", - зазначив один із співрозмовників.

Між тим інший співрозмовник з фракції БПП "Солідарність" підтвердив, що членів фракції просять прийти у четвер до парламенту, однак наразі невідомо для чого саме.

"Поки не знаю про що йдеться. Була теза, що йдеться про судову реформу. Тобто не обов'язково Донбас", - зазначив депутат. Між тим кілька інших депутатів з фракції БПП "Солідарність" не змогли підтвердити цю інформацію.

Нагадаємо, 20 січня, Конституційний суд отримав подання 51 народного депутатащодо офіційного тлумачення положення статті 155 Конституції щодо "наступної чергової сесії Верховної Ради", аби визначити кінцевий строк прийняття змін до основного закону щодо децентралізації.

19 січня заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко заявив, що законопроект про зміни до Конституції щодо децентралізації збираються внести до порядку денного Верховної Ради наступного тижня.

Водночас, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив про те, що Верховна Рада не буде розглядати зміни до Конституції найближчими днями

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація