Нардепу БПП заборонили виїжджати з України через мільйонні борги перед банками

Нардепу БПП заборонили виїжджати з України через мільйонні борги перед банками

Фото: УНІАН

Депутат володіє чотирма самохідними моторними суднами.

Народного депутата БПП Івана Вінника обмежили у праві виїзду за межі України у зв'язку із заборгованістю перед "Альфа Банком" і "ПриватБанком" на суму 371 млн грн. У власній декларації депутат не вказав цих відомостей. 

Про це пише "Українська правда" із посиланням на ухвалу Апеляційного суду Києва.

Він не зможе виїхати за межі країни, поки не погасить борги перед банками. Але паспорт у нардепа не вилучили. Представники "Альфа Банку" повідомили, що Вінник має 1/4 квартири, а також чотири малі судна. У банку стверджують, що Вінник як боржник приховує наявність цього майна.

У реєстрі суден малого флоту є дані, що у 2016 році Вінник мав у власності чотири самохідні моторні судна.

У своїй електронній декларації за 2015 рік нардеп стверджує, що не має корпоративних прав і не є бенефіціаром жодної із компаній. Він задекларував тільки автомобіль BMW 750i 2008 року випуску і оренду номеру в готелі "Національний", пишуть "Наші гроші".

Іван Вінник до початку 2013 року значився керівником "Заводу Будівельних матеріалів № 1". Власником цієї херсонської фірми значиться кіпрська компанія "Nataville Limited". З липня цього року завод перебуває у процедурі банкрутства.

 

Також Іван Вінник має борг 35,57 млн грн. перед "ПриватБанком". Про цю заборгованість нардеп у своїй електронній декларації не повідомив. Цей борг стосується банківського кредиту ТОВ "Глобал концентрейт", поручителем по якому також був Вінник. У 2013 році суд визнавав вимоги "ПриватБанку" на 22,51 млн грн.

Вінник був директором "Глобал концентрейт" у 2002-2009 рр. У 2009 році фірму переписали лондонську компанію "Балестра Лімітед". З червня 2015 року "Глобал концентрейт" значиться у реєстрі юридичних осіб як припинена.

Нагадаємо, 30 жовтня завершився перший етап подачі е-декларацій українськими чиновниками. Заступник голови НАЗК Руслан Радецький повідомив, що далі перейдуть до перевірки поданих електронних декларацій. Серед перших "щасливчиків" опинилися нардепи, судді та прокурори.

Повʼязані теми:

Наступна публікація