Народна партія Іспанії перемогла на парламентських виборах

В результаті попередніх парламентських виборів жодна з чотирьох основних партій не отримала абсолютної більшості голосів.

В Іспанії завершилося голосування на других за півроку парламентських виборах. Жодна політична сила не отримала абсолютної більшості та можливості сформувати уряд самостійно.

Про це пише ВВС.Russian.

За підсумками голосування консервативна Народна партія прем'єр-міністра країни Маріано Рахоя отримала 137 мандатів у 350-місцевому конгресі депутатів нижньої палати іспанського парламенту.

Іспанська соціалістична робоча партія посіла друге місце і отримає 85 місць - на п'ять менше, ніж минулого разу. Вкрай лівий блок "Подемос" отримає 71 (без змін), а правоцентристська "Громадяни" - 32 (на вісім менше) мандата.

В результаті попередніх парламентських виборів у грудні 2015 року жодна з чотирьох основних партій, що пройшли до парламенту, не отримала абсолютної більшості голосів. В результаті переговорів, що тривали кілька місяців, партіям не вдалося сформувати ні коаліції, ні уряд. На початку травня королю Іспанії Феліпе VI довелося розпустити парламент і призначити нові вибори.

Виборча кампанія проходила на тлі корупційних скандалів і погіршення стану економіки. Загальні вибори в грудні минулого року привели до закінчення епохи двопартійної системи в країні - до цього соціалісти і колишня правляча Народна партія почергово керували Іспанією більше 30 років.

Нагадаємо, що 23 червня громадяни Великобританії проголосували на референдумі щодо того, залишатися країні в ЄС. З невеликою перевагою перемогли прихильники Brexit, тобто виходу з союзу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація