Наслідки візиту Керрі. В столиці Афганістану пролунали вибухи

Наслідки візиту Керрі. В столиці Афганістану пролунали вибухи

Фото: Reuters

Держсек США вже готувався до відльоту в аеропорту, коли пролунали вибухи в дипломатичному кварталі столиці Афганістану

У столиці Афганістану, місті Кабул пролунало декілька вибухів. Про це пише "УП" з посиланням на Reuters.

При цьому, видання наголошує, що вибухи відбулися в Кабулі одразу після відльоту Держсекретаря США Джона Керрі, який прибув до Афганістану із неоголошеним візитом. Зазначається, що таким чином Керрі продемонстрував підтримку уряду та президенту Ашфару Гані.

Зокрема, у виданні припустили, що два вибухи, які пролунали в дипломатичному районі Кабула, були від ракет. На той момент Керрі завершив свій візит, а його літак готувався до вильоту з аеропорту Баграм.

Керрі під час візиту закликав талібів до мирних переговорів та запропонував політикам Афганістану працювати разом.

Нагадаємо, ісламістське угруповання "Талібан" відмовилося вести переговори з урядом Афганістану, поки війська НАТО не підуть з країни. Мирні переговори повинні були пройти в Пакистані на наступному тижні. Афганська влада довго готувалася до цієї зустрічі і покладала на неї великі надії.

Таліби вимагають, щоб війська країн Заходу залишили територію Афганістану, оскільки, за їх словами, НАТО нарощує інтенсивність обстрілу позицій бойовиків.

Пізніше, у нову будівлю парламенту Афганістану на заході Кабула потрапила ракета. Інцидент стався, коли співробітники безпеки входили в будівлю, щоб проінструктувати парламентаріїв.

По парламенту всього було випущено чотири ракети. Одна з них потрапила в будівлю, дві приземлилися в прилеглих районах і ще одна з них потрапила у військову базу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація