НАТО дозріло до практичної допомоги Україні

НАТО дозріло до практичної допомоги Україні

Фото: Reuters

В Альянсі дедалі серйозніше розглядають загрозу від Росії.

Російські військові залишаються на Донбасі, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він укотре закликав РФ виконувати мінські домовленості та надати СММ ОБСЄ повний доступ для моніторингу ситуацію в регіоні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нині у штаб-квартирі НАТО Росію сприймають як загрозу, більшу за ІДІЛ. Країни альянсу вперше за багато десятиліть почали не зменшувати, а збільшувати витрати на оборону. НАТО нарощує свої сили, створює нові батальйони, тренує сили швидкого реагування. Найближчим часом планується посилення присутності сил блоку в Чорному морі. "Ми будемо здійснювати не лише політичну, але й практичну підтримку України", - наголосив Столтенберг.

Раніше НАТО засудила перекидання Росією оперативно-тактичних ракетних комплексів"Іскандер-М" до Калінінградської області, що межує Польщею і Литвою, які входять до Альянсу. Окрім того, блок готовий посилити підтримку України в її боротьбі з російською агресією. На цьому наголосив генсек парламентської асамблеї НАТО Девід Хоббс.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Генсек НАТО знову закликав Росію до виконання Мінських домовленостей

Генсек НАТО знову закликав Росію до виконання Мінських домовленостей

Повʼязані теми:

Наступна публікація