Навальний звинуватив МТС у допомозі спецслужбам

Навальний звинуватив МТС у допомозі спецслужбам

Опозиціонери планують юридичні дії проти МТС у російських судах.

Російський опозиціонер Олексій Навальний фактично звинуватив компанію МТС у тому, що вона допомагає спецслужбам зламувати месенджери опозиційних активістів.

За його словами, був зламаний Telegram Георгія Албурова з відділу розслідувань ФБК і Telegram активіста Олега Козловського. Зафіксована спроба злому Telegram прес-секретаря ФБК Кіри Ярмиш.

"Схема там проста: МТС відключає у вас смс, потім зловмисники відновлюють пароль через те саме смс, яке вони отримують, але не отримуєте ви", - повідомив Навальний.

Творець Telegram Павло Дуров також вказує, що причиною злому є дії МТС під тиском спецслужб.

"Дії тут явно виходять за межі звичайної роботи, яка компанія мобільного зв'язку в будь-якій країні повинна робити за запитом спецслужб", - вважає Навальний.

Опозиціонери планують різні юридичні дії проти МТС у російських судах, а також досліджують питання про те, щоб ініціювати груповий позов проти МТС в американському і (або) британському суді.

Раніше 3 березня, в Україні виникли масштабні проблеми зі зв'язком операторів МТС і Vodafone.

Користувачі соцмереж пишуть, що без зв'язку повністю або частково залишилися зона АТО, Лисичанськ, Дніпропетровськ, Харків, Прилуки на Чернігівщині, Івано-Франківськ, Полтава, Чернівці, Бориспіль, Луцьк, Київ та інші міста і села.

Повʼязані теми:

Наступна публікація