НАЗК просить додаткові гроші на сайт із е-деклараціями

НАЗК просить додаткові гроші на сайт із е-деклараціями

Фото: УНІАН

Проблему поганої роботи системи пропонують вирішити за рахунок держбюджету.

Чиновники, що не подали електронної декларації, перебувають у групі ризику, адже дедлайн з подачі фінансового звіту не перенесуть. У цьому переконують в Національному агентстві із запобігання корупції, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Попри те, що сайт із фінансовою звітністю, працює нестабільно, задекларувати майно і доходи вже зуміли чимало політиків і державних службовців. У відкритому доступі вже можна побачити декларації кількох міністрів і депутатів, а також спікера парламенту Андрія Парубія та очільника уряду Володимира Гройсмана. "Ми очікуємо ще декларацію президента, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ – і на цьому карта капітана Флінта буде створена повністю", - жартує нардеп Віктор Чумак.

Мучаються, але заповнюють: депутати продовжують реєструвати своє майно в е-деклараціях

Мучаються, але заповнюють: депутати продовжують реєструвати своє майно в е-деклараціях

Найбільше проблем із заповненням електронних документів виникає у народних депутатів. На думку технічних працівників, система висне через те, що більшість вирішила подати свої декларації в останній момент. "Ми, звичайно, не знімаємо з себе відповідальності за роботу системи, але дуже і дуже багато йде запитів", - каже заступник голови НАЗК Руслан Радецький. Відтак головна по боротьбі з корупцією Наталя Корчак просить додаткові кошти на закупівлю нового серверного обладнання. Мовляв, тоді чиновникам стане зручніше користуватися сайтом. "Ми сподіваємося на звернення до бюджетного комітету щодо виділення нам грошей. На те, щоб ми не як оті маленькі діти, котенята, викручувалися з ситуації в межах обмежених ресурсів", - пояснила вона.

Тим часом в самому НАЗК розгоряється зарплатний скандал – нібито заступники голови агентства самі собі повиписували преміальні за понаднормову працю. Мова йде про десятки тисяч гривень на кожного працівника. Керівники виправдовуються, що лише заохотили "тих працівників, які під пресом важким – і моральним, і фізичним – працюють, фактично, на виснаження". Заступник Корчак каже, що самі антикорупціонери собі грошей не додавали, але хто проявив таку щедрість – не уточнює. "Преміальні я отримав за роботу. Усі питання не до мене, я собі премії не виписую", - заявив Радецький.

Кореспондент ТСН Ольга Василевська

Повʼязані теми:

Наступна публікація