Не українці борються з Росією, а навпаки - Клімкін на Радбезі ООН

Не українці борються з Росією, а навпаки - Клімкін на Радбезі ООН

За словами Клімкіна, російсько-терористичні війська 13,5 тис. разів порушили перемир'я з 12 лютого. / Фото: УНІАН

Голова МЗС України закликав ООН створити місію по контролю над роззброєнням бойовиків.

З часу підписання Мінських домовленостей 12 лютого 2015 року російські військові та контрольовані ними терористи 13500 разів обстріляли українські позиції у зоні АТО.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час чергового засідання Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, передає УНІАН.

Міністр нагадав, що одразу після підписання угод окупанти розпочали повномасштабну військову операцію у Дебальцевому і "Україна знову понесла серйозні втрати". Клімкін зазначив, що саме Росія веде війну з українським народом, надсилає в Україну зброю та анексує українські території.

"Все-таки не українці борються з Росією, а навпаки. Не Україна надсилає зброю в Росію, а навпаки, і не Україна анексує російську територію, а якраз навпаки", - заявив Клімкін.

Міністр закордонних справ України закликав Раду безпеки ООН створити місію для початку контролю над процесом роззброєння бойовиків та виведення російських військ з Донбасу.

"Така місія або розширення місії Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ дозволить такі положення Мінських угод як роззброєння незаконних збройних формувань, моніторинг і перевірка виведення російських військ та озброєння, забезпечення розповсюдження гуманітарної допомоги, забезпечення належних можливостей для проведення місцевих виборів у відповідності до стандартів ОБСЄ. Я наполегливо закликаю ще раз Раду безпеки взяти на себе керівництво щодо створення такої місії", - наголосив Клімкін.

Нагадаємо, від початку конфлікту на сході України загинуло більше дев'яти тисяч людеййдеться у дванадцятій доповіді Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

У штаб-квартирі ООН починають обговорювати українське питання

У штаб-квартирі ООН починають обговорювати українське питання

Повʼязані теми:

Наступна публікація